donderdag , 30 juni 2022

Wanneer (helpen) opgroeien een uitdaging is

Cedin begeleidt en behandelt kinderen van 0-18 jaar met milde tot complexe problemen. We bieden hulp bij de ontwikkeling en leer- en gedragsproblemen. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en we staan leerkrachten bij  met hulpverlening in de klas.

In ons werk staat de driehoek kind – gezin – school centraal. Wanneer (helpen) opgroeien een uitdaging  is, is er behoefte aan mensen met verstand van deze werelden. Wij werken vanuit onze jeugdhulp behandellocaties in Assen, Drachten, Emmen, Franeker, Ten Boer, Oude Pekela, Sneek en Zuidhorn. Regelmatig zoeken wij voor onze teams nieuwe collega’s. Denk aan GZ-psychologen, Orthopedagoog-generalisten en Kinder- en jeugdpsychiaters, maar ook pedagogen en basispsychologen. Ben jij een getalenteerde professional die op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging? Laat het ons weten!

Betekenisvol, leren en ontwikkelen
Werken bij Cedin betekent relevant werk doen in de jeugdhulp en het onderwijs. Wat we doen, doet er toe in de maatschappij. Als organisatie willen we positief bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Die oprechtheid zie je terug in het dagelijkse werk van onze medewerkers en daar zijn we trots op. Cedin is ervan overtuigd dat iedereen zich altijd kan ontwikkelen, ook onze collega’s. Wij vinden het dan ook belangrijk om medewerkers de ruimte te geven hun vak goed uit te oefenen en zich daarin te blijven ontwikkelen.

Jaap Kramer, manager HRM: “Wij hebben het zo georganiseerd dat collega’s een grote mate van autonomie en eigenaarschap hebben in hun dagelijks werk. Je hebt zelf invloed op je agenda en kunt werk doen dat bij jou past. Wij proberen voorgeschreven werkwijzen tot een minimum te beperken, maar kijken wat er nodig is om je vak goed uit te oefenen. We bieden duidelijkheid en houvast, maar uiteindelijk is het aan jou om invulling aan je werk te geven. Altijd met collegiale hulp waar nodig.”

Ontwikkeling centraal
“Elke functie heeftontwikkelmogelijkheden. Het is aan jou of je wilt doorgroeien. Behulpzaamheid van collega’s is een belangrijke basis voor die ontwikkeling. Gelukkig is de saamhorigheid binnen Cedin groot. Je werk is vaak solistisch, maar je hebt veel collega’s achter je die je graag helpen. Ook leidinggevenden spelen hierin een coachende rol met een gesprekkencyclus gericht op ontwikkeling in plaats van beoordeling. Om je vakkennis inhoudelijk te verdiepen volg je cursussen binnen ons eigen Leerlandschap. Het mooie daarvan is dat iedereen hieraan mee kan doen. Dat betekent dat er kruisbestuiving plaatsvindt tussen collega’s van onderwijs en zorg.”

Jongprofessionals stimuleren
“Wij nemen voor de  jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg regelmatig pas afgestudeerden aan. Zij staan te springen om werkervaring op te doen in hun vakgebied. Bij ons krijgen deze collega’s die kans en maken ze onderdeel uit van ons traineeteam. Dat betekent dat ze kunnen meeliften op de ontwikkelmogelijkheden binnen Cedin. Mochten deze jongprofessionals er klaar voor zijn en willen doorgroeien tot bijvoorbeeld GZ-psycholoog of orthopedagoog-generalist, dan kunnen zij binnen Cedin die stap zetten.”

Chantal Gijtenbeek is ortho-pedagoog – generalist en sinds 1,5 jaar praktijkhouder van onze jeugdhulp behandellocatie in Sneek. “Cedin werkt vanuit de driehoek kind – gezin – school. Ik vind het heel krachtig dat wij de verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs leggen. Bij ons is het vanzelfsprekend om de hulpvraag van kinderen in de context te zien. Daarom betrekken wij het gezin en leggen wij altijd contact met school. Het is aan mij ervoor te zorgen dat mijn team van orthopedagoog-generalisten, GZ-psychologen en dyslexiebehandelaren dit ook als vanzelfsprekend doen. Het werken in de driehoek, waarbij je de omgeving van het kind betrekt. Een diagnose kun je niet stellen als je je niet voldoende hebt verdiept in alle leefwerelden van een kind of jongere.”

Open sollicitatie
Ben jij orthopedagoog-generalist of GZ-psycholoog en geïnteresseerd in werken bij Cedin? Laat het ons weten! Neem contact op met Jaap Kramer (manager HRM) via personeel@cedin.nl of 06 123 437 12. Voor meer informatie kun je terecht op www.cedin.nl

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …