Home / Zorgspecial / Warm bad voor nieuwe medewerkers Liemerije

Warm bad voor nieuwe medewerkers Liemerije

‘Een nieuwe baan moet een feestje zijn’

“Ik word er blij van als een nieuwe medewerker met goed gevoel en een glimlach op zijn gezicht bij Liemerije begint te werken.’ Petra Nout is één van de organisatiebuddy’s van Liemerije. Sinds ongeveer een jaar begeleid ze samen met Mirjam Hubers alle nieuwe medewerkers van Liemerije. ’We merken dat nieuwe collega’s het echt fijn vinden dat ze op gang geholpen worden en dat ze weten bij wie ze met vragen terecht kunnen”, vult Mirjam aan.

Organisatiebuddy’s
Petra en Mirjam zijn zoals ze het zelf ook wel zeggen ceremoniemeester van het indiensttredingsfeest. “Een nieuwe baan moet een feestje zijn en moet zo soepel mogelijk verlopen. Daar zorgen wij voor.” Het werk van de organisatiebuddy’s zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en met veel enthousiasme en plezier aan de slag gaan en blijven. “En dat is natuurlijk heel belangrijk in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt.”

Maatwerk
De organisatiebuddy’s maken met iedere nieuwe medewerker een afspraak. Meestal op de eerste of tweede werkdag. “Maar als iemand liever voor de eerste werkdag al een afspraak wil, dan kan dat. Het is echt maatwerk.” Tijdens de afspraak krijgen de nieuwe medewerkers uitleg over de verschillende systemen, het reilen en zeilen op de afdeling en de cultuur van de organisatie. “Op deze  manier komen nieuwe medewerkers in een warm bad terecht en kunnen ze ontspannen kunnen beginnen aan hun nieuwe baan”, vertelt Mirjam. 

Meer weten over werken bij liemerije?
Kijk dan op: www.werkenbijliemerije.nl  

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Carintreggeland: een lerende organisatie

‘Het contact met de cliënten vind ik erg leuk’ “Na mijn stage ben ik naast …