zondag , 22 mei 2022
Heel Holland Zorgt - Column

Wat doe je precies?

De Zorg staat nooit stil. Maar wat voor ontwikkelingen vinden er nu precies allemaal plaats in de zorgsector? Anne-Rieke schrijft er elke maand een column over. Deze maand: Wat doe je precies?

In ons ziekenhuis is een aantal moeilijk vervulbare vacatures. Het betreft functies waar meer zorgorganisaties moeilijk de juiste mensen voor kunnen vinden. Soms omdat er een tekort op de arbeidsmarkt is. Maar ook omdat sommige functies relatief onbekend zijn en onbekend maakt onbemind. Om daar iets aan te doen maken we ervaringsverhalen. We beschrijven wat de functie inhoudt en nog belangrijker, hoe medewerkers de functie ervaren en beleven. De eerste vraag is meestal: ‘Wat doe je precies?’ of  ‘Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?’. Die laatste vraag is vaak lastig te beantwoorden. Want in een ziekenhuis is geen dag (of nacht) hetzelfde. Dus hoe omschrijf je dan een gemiddelde dienst? Toch ziet niemand dat als probleem. Vaak wordt het juist genoemd als een van de aantrekkelijkste aspecten van de functie. ‘Als ik binnenkom weet ik nooit wat ik precies ga doen, heerlijk!’. Sowieso lopen mijn collega’s vaak over van enthousiasme wanneer zij vertellen over hun werk. Ze delen met liefde hun ervaringen, ook de minder positieve. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan het werven van nieuwe collega’s!

Anne-Rieke de Haan werkt als communicatieadviseur Arbeidsmarktcommunicatie Zorg en Welzijn bij het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis. Ze schrijft elke maand een column in de Zorg en Ziekenhuiskrant.

Bron: www.zorgenziekenhuis.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

Het aantal kijkers van mijn YouTube-kanaal ‘MeneerMegens’ loopt steeds verder op. Het is wachten tot …