zaterdag , 21 mei 2022

Wat een geluk om moeder te mogen zijn!

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Elise Disselhorst maandelijks een column. De column van deze maand: “Wat een geluk om moeder te mogen zijn!”

Wat een groot geluk is het om ouder te worden. En dan bedoel ik niet een stijgende leeftijd, maar het ouderschap. En wat een ongekende emoties komen daar bij kijken. En niet alleen bij mij, maar ook bij mijn partner. Hoewel de bevalling zelf nogal onverwachts en helaas een paar weken te vroeg kwam en er een keizersnee nodig was, had ik verder weinig rekening met verrassingen gehouden. Ik had tenslotte heel wat ervaringen van vriendinnen en familie gehoord, me er maanden geestelijk op voor kunnen bereiden en er ook veel over gelezen. Maar niets is minder waar. En niets en niemand had me ook  goed kunnen voorbereiden op deze intense periode, heb ik gemerkt. Ik ervaar een overweldigende liefde en dankbaarheid als de jongetjes in mijn armen liggen. En ik kijk met grote verwondering en vertedering naar ze.

Tegelijkertijd ben ik ook verward. Ik wilde het zo graag, maar het is niet alleen maar leuk. Het is hectisch en druk, waardoor de dagen voorbij vliegen en er vrijwel geen tijd over is voor dingen die niet met de tweeling te maken hebben. Het urenlange gehuil maakt me soms gek, de gebroken nachten zijn vreselijk en het strakke ritme beperkt me in de dingen die ik ook nog wil doen.  Dit ongenoegen verdwijnt gelukkig gelijk als ze weer eens in mijn armen in slaap vallen, ik vol trots achter de kinderwagen loop, er een lachje doorkomt of ik alleen al aan ze denk. En alles waar ik me voorheen druk om maakte, lijkt ineens niet meer relevant. Ongelooflijk, wat een rijkdom. En wat een geluk om moeder te mogen zijn!

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Elise Disselhorst

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …