woensdag , 29 juni 2022

Watertanden

Als redacteur van Zorg & Ziekenhuis schrijft Catrien Bouman maandelijks een column. De column van deze maand: “Watertanden”

Vorig jaar kwam mevrouw M driewekelijks voor een behandeling met chemotherapie. Vandaag komt ze even langs voor een praatje. Ze gaat vertrouwelijk dichtbij me staan als was ik haar beste vriendin. Het is vrijdag en ze is net bij het laboratorium geweest om bloed te prikken. Maandag krijgt ze van de dokter de uitslag van het onderzoek. En dat is elke keer weer spannend, ook al voelt ze zich goed.
“Je weet nooit wat je te horen krijgt, het kan zomaar weer verkeerd zijn. Dat heb ik al eens meegemaakt toen bleek dat de kanker verstrooid was”, zegt mevrouw M. Haar manier om aan te duiden dat ze lijdt aan een uitgezaaide vorm van darmkanker.

“Maar het eten gaat prima”, vervolgt de vrouw en legt haar handen op haar buik die mooi rond is. “Vorig jaar had ik smaak noch kraak door die chemokuren, maar nu eet ik alles en het smaakt zo lekker! Ik kan de hele dag wel dooreten. Brood, fruit, koekjes, kaas en worst, noem maar op. Als ik het boodschappenlijstje maak begin ik al te watertanden. Ik zal het je nog sterker vertellen: ’s avonds om half negen doe ik het gebit eruit, anders hou ik niet meer op.”

Bron: Zorg & Ziekenhuis
Redacteur: Catrien Bouman

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Medisch Rekenen met MeneerMegens

‘Een infuus moeten worden doorgespoeld met 0,5 liter NaCL in 20 minuten. Op hoeveel ml/uur stel je de pomp in?’ Toen ik afgelopen …