dinsdag , 5 juli 2022

Week van Zorg en Welzijn 2019 groot succes!

De Week van Zorg en Welzijn 2019 zit erop. Ruim 1.350 zorg- en welzijnslocaties openden deze week hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn precies inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn in hun eigen regio op banenmarkten, inspiratiemiddagen, speeddates, festivals en kansenmarkten. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en opleidingen en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals. Voor velen was dit de eerste stap in zorg en welzijn en op deze manier zijn deze week vele vacatures gevuld.

Heb je naar aanleiding van de Week van Zorg en Welzijn interesse in werken en leren binnen Zorg en Welzijn? Kijk dan op www.ontdekdezorg.nl of meld je aan via www.sterkinjewerk.nl voor een gratis loopbaangesprek en ontdek waar jouw kansen en mogelijkheden liggen.

Op maandag 11 maart werd de Week van Zorg en Welzijn feestelijk geopend. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden deze middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell. “Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… Maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!”, vertelt Angela Groothuizen. Deze vaandeldragers komen uit veertien regio’s van Nederland en uit veertien branches binnen zorg en welzijn. Samen openden zij de Week van Zorg en Welzijn 2019.

De Week van Zorg en Welzijn stond dit jaar in het teken van zij- en herinstromers. Met meer dan 33.000 vacatures binnen deze sector in het derde kwartaal van 2018 zijn er volop kansen voor nieuw talent, ook voor mensen zonder medische achtergrond. De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.

Bron: www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …