donderdag , 30 juni 2022

Week van Zorg en Welzijn: 11 t/m 16 maart 2019

Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. Er zijn veel  banen in de grootste sector van Nederland te vervullen dus deze week is meer dan nodig! Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Geïnteresseerden in werken en leren in zorg en welzijn zijn van harte welkom om te kijken waar de mogelijkheden voor hen liggen, want die zijn er volop! 

Van baan veranderen doe je niet zomaar. Helemaal niet naar een ander sector zoals Zorg en Welzijn, waar zoveel verschillende beroepen zijn en zoveel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een bezoek aan de Week van Zorg en Welzijn is voor een bezoeker misschien wel de eerste stap bij het ontdekken van wat Zorg en Welzijn hen te bieden heeft. 

In het hele land worden er volop evenementen georganiseerd gericht op leren en werken in de sector. Er vinden bijvoorbeeld Meet & Greets, inspiratiemiddagen, speeddates en banenmarkten plaats. Hier kunnen bezoekers werkgevers, loopbaancoaches en onderwijsinstellingen ontmoeten. Ze kunnen indrukken opdoen en zo kijken waar hun hart en mogelijkheden liggen. Wil jij ook een activiteit organiseren tijdens de Week van Zorg en Welzijn, of aansluiten bij een bestaande activiteit? Dat kan! Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl voor de contactgegevens in jouw regio. 

Angela Groothuizen
Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is het nieuwe gezicht van de Week van Zorg en Welzijn. Angela heeft hart voor zorg en welzijn: “Iedereen heeft recht op goede zorg. Maar zonder voldoende hardwerkende, onmisbare mensen op de werkvloer is dit niet vol te houden. Dus voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander: kom eens kennismaken tijdens de Week van Zorg en Welzijn.” 

Heel Holland Zorgt
Angela Groothuizen is ook te zien in het tv-programma ‘Heel Holland Zorgt’ wat in het kader van de Week van Zorg en Welzijn vanaf 2 maart iedere zaterdag om 16:30 te zien is bij SBS6. Samen met o.a. Wolter Kroes, Evi Hanssen en Richard Groenendijk neemt zij een kijkje in de wereld van zorg en welzijn. Ze steken zelf de handen uit de mouwen en worden uit hun comfort zone gehaald om volledig mee te draaien in een zorg- of welzijnsorganisatie. Zo hopen zij de wereld van zorg en welzijn op een toegankelijke en realistische manier te laten zien. 

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.  

Kijk voor meer informatie en deelnemende organisaties op www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …