dinsdag , 5 juli 2022

Wereldkankerdag in ETZ

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) doet mee aan de Wereldkankerdag op dinsdag 4 februari. Een dag om stil te staan bij deze ingrijpende ziekte. Het ziekenhuis organiseert daarom diverse activiteiten voor patiënten en naasten die geconfronteerd zijn met kanker. Ook bezoekers aan het ziekenhuis zijn van harte welkom.

p locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60, Tilburg), vlakbij de Inloopruimte Oncologie (route 28), vinden op de Wereldkankerdag meerdere activiteiten plaats. Zo ervaren bezoekers wat Virtual Reality kan betekenen in het herstelproces van patiënten. Daarnaast is het mogelijk een stoelmassage te krijgen en deel te nemen aan een mindfulness-moment. “Veel patiënten met kanker krijgen te maken met haaruitval door de chemotherapie”, zegt Janny van de Laar, coördinator Inloopruimte Oncologie. “Op Wereldkankerdag geven we daarom make-upadvies en informatie over hoofdbedekking en pruiken aan patiënten, naasten en bezoekers.”

Informatie over kanker kan deze dag worden ingewonnen bij de diëtist, fysiotherapeut, reïntegratiecoach, oncologieverpleegkundige en medisch maatschappelijk werker. Daarnaast zijn medewerkers van de Inloopruimte Oncologie aanwezig om een luisterend oor te bieden en te vertellen wat zij voor kankerpatiënten en hun naasten kunnen betekenen.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden opwww.etz.nl/wereldkankerdag2020. 

Wereldkankerdag
Tijdens Wereldkankerdag wordt stilgestaan bij de impact en gevolgen van kanker. Naast de impact op het lichaam is de confrontatie met kanker vaak ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Daarom spannen in Nederland vele organisaties, waaronder het ETZ, zich in om kanker tijdig op te sporen, te behandelen en mensen met kanker en hun naasten psychosociale ondersteuning te bieden. Zie ook www.wereldkankerdag.nl.

iets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …