dinsdag , 5 juli 2022

Werken aan persoonlijke groei in de zorg

‘Ik ontwikkel me trapsgewijs enkrijg veel kansen’

De medewerkers van De Wever zorgen voor anderen, maar hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling verdient ook alle aandacht. Mick is afgestudeerd als verpleegkundige niveau 4 op locatie De Hazelaar en werkt momenteel als verpleegkundige op locatie Damast van De Wever. Binnenkort start hij als derdejaarsleerling HBO-V Duaal. Hoe heeft hij zijn ontwikkeling bij De Wever ervaren? En waarom koos hij voor deze weg?

Ouderenzorg is veel warmer
“Ik ben ooit begonnen met de opleiding voor verpleegkundige in het ziekenhuis, maar kwam er al snel achter dat dat niets voor mij was”, vertelt Mick. Er is in het ziekenhuis weinig tijd voor mensen. De ouderenzorg is veel warmer en past beter bij mij. Je hebt een hechte band met bewoners en ook met collega’s heb ik veel contact. Samen ga je op zoek naar de beste kwaliteit van zorg. We werken niet op eilandjes, maar echt samen.”

‘De ouderenzorg is veel warmer en past beter bij mij’

Opleiding en ontwikkeling
“Ik heb destijds wel mijn helpende certificaat behaald en ben toen bij De Wever gaan werken. Ik heb altijd gezegd dat ik nog verpleegkundige wilde worden. De Wever heeft mij toen benaderd voor de opleiding verzorgende. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald, maar ze hebben me ook gevraagd of ik hierna nog HBO-verpleegkunde wil gaan doen. Ik ontwikkel me trapsgewijs en krijg veel kansen”.

“De dagelijkse begeleiding werd ook echt op mij afgestemd”, vult Mick aan. “Ik gaf iedere dag aan welk leerdoel ik had. Als je slim bent koppel je je leerdoel aan iets waar je op school mee bezig bent. Als we bijvoorbeeld met bloedprikken bezig waren, dan gaf ik dat aan en konden de begeleiders me roepen als het moest gebeuren”.

Wil je weten hoe jij je kunt ontwikkelen bij De Wever?Kijk op: werkenbijdewever.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …