zondag , 22 mei 2022

Werken bij HartKliniek

‘Veel patiëntcontact en een afwisselende werkdag’

HartKliniek is een landelijke organisatie voor medisch-specialistische diagnostiek en behandeling van hart- en vaatziekten. HR-Manager Paige Weberink en Doktersassistente Melda geven een inkijkje. 

Van balie tot aan functiekamer
Door de kleinschaligheid wordt er in hechte teams gewerkt en zijn de werkzaamheden afwisselend vertelt Melda. “Mijn werkdag ziet er elke dag anders uit. De ene dag verricht ik administratieve werkzaamheden en sta ik aan de balie en de andere dag houd ik mij bezig met het aansluiten van holters of ondersteun ik bij inspanningstesten en het maken van ECG’s. Wij nemen ruim de tijd voor elke patiënt en patiënten krijgen dezelfde dag nog de uitslag. Het patiëntencontact en de dankbaarheid die zij tonen geven mij dan ook een goed gevoel. Het menselijke aspect gaat hierdoor niet verloren binnen de wereld van de zorg.”

Kennisoverdracht
Bij HartKliniek is er veel medische kennis in huis en deze wordt graag met elkaar gedeeld. Paige vertelt: “Wij stimuleren zelfontwikkeling onder onze medewerkers. Dit doen we door het aanbieden van diverse nascholingen. Denk aan een training over ECG lezen en medicatie. Doordat de nascholingen worden gegeven door onze eigen cardiologen is deelname laagdrempelig. Centraal staat het uitbreiden van de vakkennis, zodat de opgedane kennis direct in de praktijk kan worden toegepast. Tijdens de Coronacrisis geven we de nascholingen digitaal, zodat deze toch op een veilige manier kunnen blijven plaatsvinden.”

‘Het patiëntencontact en de dankbaarheid die zij tonen, geven mij dan ook een goed gevoel’ 

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
In sommige regio’s is het aanbod van doktersassistenten gering geeft Paige aan. “Sinds kort hebben wij een startbonus voor nieuwe medewerkers. Daarnaast ontvangen onze medewerkers 5% meer salaris bovenop het loon conform de cao ZKN en maken zij elk kwartaal kans op een verzuimbonus. Wij hopen met dit arbeidsvoorwaardenpakket aantrekkelijk te zijn voor zorgmedewerkers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.”

Klinieken in heel Nederland
Op dit moment heeft HartKliniek elf vestigingen en opent met regelmaat nieuwe klinieken. Zo werkt Melda op meerdere locaties. “Binnen een grote kliniek met een groot team bied je elkaar een helpende hand en bij een kleiner team ben je meer op jezelf aangewezen en krijg je meer verantwoordelijkheid. Deze afwisseling is fijn.”

Kijk voor het actuele vacatureaanbod op www.hartkliniek.com

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …