maandag , 23 mei 2022

Werkplezier in de zorg, ondanks corona

Op 26 januari is de landelijke Dag van het respect voor de zorg. Een dag door en voor de zorg. In een live online ochtendshow en met initiatieven bij zorgorganisaties staat werkplezier in, of ondanks, coronatijd centraal. Bedoeld om de zorg een positieve boost te geven door ook aandacht te hebben voor de lichtpuntjes.

Online ochtendshow
De dag start met een live online ochtendshow onder leiding van Sabine Uitslag, met gasten van binnen en buiten de zorg waaronder Hugo de Jonge, Diederik Gommers, Greet Prins, Danielle Braun en Guido Weijers. Uitslag gaat met hen in gesprek over (hun) werkplezier in, of ondanks, de coronacrisis. Daarnaast wordt aandacht besteed aan projecten die het werken in de zorg in deze tijd plezieriger of lichter maken, met initiatiefnemers aan tafel en via live verbindingen ‘in het land’.

Initiatief vanuit de zorg
De Dag van het respect voor de zorg komt voort uit de Dag van het werkplezier voor de zorg, zoals de twee voorgaande edities heetten. Deze dag is in het leven geroepen door FWG Progressional People, om bij te dragen aan een positief imago voor de arbeidsmarkt in de zorg, zonder winstoogmerk. Gezien de huidige situatie heeft FWG Progressional People de titel van de dag dit jaar omgedoopt.

Kosteloos voor iedereen
De Dag van het respect voor de zorg is gratis toegankelijk voor iedereen van binnen en buiten de zorg. Het complete programma en de aanmeldmogelijkheid voor de online show is te vinden op fwg.nl/online-show.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …