woensdag , 29 juni 2022

Works Zorg & Welzijn – uitzenden in de zorg

‘Onze teamleden kennen de zorgsector van binnen en van buiten, doordat ze zelf ervaring hebben in de zorg’

Works Staffing Solutions is al vele jaren een vertrouwde naam in uitzendland. Sinds 2016 beschikt Works over een afdeling Zorg & Welzijn. Net als in andere sectoren heeft Works ook in de zorg naam gemaakt met hoge kwaliteit, flexibiliteit en snelheid. Altijd al thuis in alle branches en nu ook in de zorg een gevestigde naam. Leon Janssen is één van hun zorgspecialisten en licht toe waarom zorginstellingen voor flexwerkers bij Works Zorg & Welzijn moeten aankloppen.

Works Zorg & Welzijn
Een van de belangrijkste kenmerken van Works Zorg & Welzijn is de persoonlijke benadering in combinatie met gedegen kennis van het werk dat hun uitzendkrachten verrichten. Leon: “Vier jaar geleden zijn we begonnen met Works Zorg & Welzijn. Het is regionaal begonnen en thans zijn we zover dat we zorginstellingen in heel Nederland kunnen voorzien van flexwerkers. En er is een reden voor deze snelle succesvolle groei. Onze teamleden kennen de zorgsector van binnen en van buiten, doordat ze zelf ervaring hebben in de zorg. Ze weten dus waar ze het over hebben. 

Door deze affiniteit met de zorg kunnen zij precies inschatten welke kandidaat geschikt is voor een functie. Dus, altijd de juiste persoon op de juiste plek. Als organisatie bieden wij ook scholing aan onze kandidaten, zodat zij binnen hun specialiteit bevoegd en bekwaam blijven. Een kandidaat is bij ons niet zomaar iemand, maar een echte collega. Dat begint al bij de eerste kennismaking. Works Zorg & Welzijn voert altijd persoonlijke face-to-face gesprekken, want wij willen de kandidaten echt leren kennen. Dat is ook een van de redenen dat kandidaten lange tijd voor ons blijven werken. Ook de klanten merken dat en worden daardoor vrijwel altijd vaste klanten. Zo ontstaat er een hechte samenwerking tussen Works Zorg & Welzijn, onze kandidaten en de zorginstellingen die bij ons klant zijn. 

‘ZZP’ers kunnen gewoon via ons aan de slag’ 

Bijzonder is dat wij ook zelfstandige zorgmedewerkers inzetten. ZZP’ers kunnen gewoon via ons aan de slag. Dat geeft hen een stuk zekerheid en meer handelingsvrijheid doordat ze zich volledig op hun werk kunnen richten en niet met allerlei administratieve rompslomp bezig hoeven te zijn. Dat deel nemen wij voor onze rekening. Ik laat graag twee uitzendkrachten aan het woord om over hun ervaringen te vertellen.”

Rob Nagy
Één van de ZZP’ers die via Works Zorg & Welzijn werkt is Rob Nagy (61). Hij vertelt graag over zijn ervaringen. Rob: “Ik kende Works al voordat ik ZZP’er werd. Ik had al eerder voor ze gewerkt en dat was uitstekend bevallen. Ik zag op Linkedin dat ze bij Klosterhoaf waren gestart. Ze werken daar met een uniek concept: Psychogeriatrie en somatiek in een kleinschalige woonvorm. Precies waar ik naar op zoek was. Ik heb contact opgenomen en na een plezierig persoonlijk gesprek heb ik besloten om als ZZP’er voor Works Zorg & Welzijn aan de slag te gaan. Het is moeilijk om zelf klanten te vinden in deze Coronatijd, dus ik ben heel blij met deze kans. Te meer omdat ik als ZZP’er veel voordelen heb. Ik bepaal voor een heel groot deel mijn eigen voorwaarden. Denk aan tariefstelling, werkwijze en aantal uren. Zo kan ik op een prettige manier nog een paar jaar werken tot aan mijn pensioen.”

Dianne Jacobs
Dianne werkt als verpleegkundige voor Works. Ze heeft kort geleden haar opleiding met uitmuntende resultaten afgerond. Dianne: “Ik kreeg meteen bij mijn afstuderen een baan aangeboden. Toch heb ik die niet genomen en ben via Works Zorg & Welzijn aan de slag gegaan. Het ziekenhuis waar ik stage had gelopen was weliswaar een aangename werkplek, maar ik wilde liever op een paar andere plaatsen kijken en ervaring opdoen. Ik heb geen spijt van die keuze. Works Zorg & Welzijn heeft enkele hele leuke banen voor mij bemiddeld. Ze hebben mij zelfs tijdelijk van een lease-auto voorzien toen ik verder moest reizen. Dit is een ideale manier om met meerdere zorginstellingen kennis te maken.”

Heel Holland Zorgt
Leon: “Tot slot wil ik benadrukken dat Works Zorg & Welzijn partner is van Heel Holland Zorgt. Wij zijn er trots op via dit platform ons maatschappelijke karakter te kunnen tonen.”

Meer informatie? Kijk op www.workszorg.jobs

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …