dinsdag , 5 juli 2022

Zorg is zoveel meer

‘Werken in de zorg betekent voldoening en zingeving, contact en verbinding, ontwikkeling en groei, collegialiteit en wederzijdse steun, lief en leed delen en ook plezier hebben met elkaar’

Sophie en Suzanne werken bij Archipel Landrijt. Ze zijn erg enthousiast over hun werk en rekenen graag af met de vooroordelen die er zijn over werken in een verpleeghuis. Bovendien willen ze laten weten wat ze tegen premier Rutte zouden zeggen als hij meent dat mensen in de zorg tijdens de coronatijd zo hard hebben gewerkt. Dat is absoluut waar, maar van de andere kant werken zorgmedewerkers in alle sectoren al jaren hard. 

Plezier hebben met elkaar
Het is volgens Sophie en Suzanne ook belangrijk om ook te vertellen wat er tegenover dat harde werken staat. Suzanne: “Werken in de zorg betekent namelijk ook voldoening en zingeving, contact en verbinding, ontwikkeling en groei, collegialiteit en wederzijdse steun, lief en leed delen en plezier hebben met elkaar!”

Zorg, behandeling en begeleding
Suzanne (25) en Sophie (35) werken als verpleegkundigen op de gerontopsychiatrische afdeling binnen Landrijt. Suzanne: “Hier wonen cliënten met gedragsproblemen die voortkomen vanuit hun psychiatrische achtergrond. Ze krijgen bij ons zorg, behandeling en begeleiding in een veilige omgeving waar ze eigen regie houden en daarmee een gevoel van eigenwaarde. Sophie: “Onze cliënten hebben structuur en houvast nodig. Dat is zeker.”

Suzanne: ‘Zelfs onregelmatige diensten draaien, vind ik  niet vervelend. Lekker afwisselend juist’

Kenniscentrum
Sophie: “Ik werk al 20 jaar bij Archipel. Ik vind het werken in een kenniscentrum zoals Landrijt erg leuk. Het is uitdagend en leerzaam om gespecialiseerde zorg te bieden. Er zit zoveel kennis en kunde bij mijn collega’s. Wij werken bovendien in een super team, jong en oud naast elkaar. Die mix maakt ons sterk en veerkrachtig. 

De buitenwereld denkt vaak dat zorg bestaat uit wassen, aankleden en hulp bij de maaltijd. Dat is maar een klein onderdeel. We hebben overleg met andere disciplines, met familie, volgen bijscholingen en bezoeken congressen. Suzanne: “Zelfs onregelmatige diensten draaien, vind ik niet vervelend. Lekker afwisselend juist.”

Zijn wie je bent
Bij Archipel werken medewerkers in zelfsturende teams waarbij ze verschillende aandachtsvelden vervullen. Zo zit Sophie in de werkgroep ‘seksualiteit en intimiteit’. Samen met Suzanne begeleidt ze ook leerlingen die op de afdeling stage komen lopen. Suzanne: “Het zijn leerlingen verpleegkunde, verzorgende IG en helpende. 

Verschillende niveaus. We hebben in totaal zeven werkbegeleiders die de stagiaires tijd en aandacht geven om te wennen en om ingewerkt te worden. Zeker omdat stagiaires de cliënten nog niet zo goed kennen, is een professionele begeleiding essentieel. Daar zijn we ons van bewust. Sophie: “We horen vaak terug van leerlingen dat ze het hier geweldig vinden en dat ze goed worden opgevangen. Laatst zei iemand: ‘Ik kan hier gewoon zijn wie ik ben’. Een groter compliment is nauwelijks denkbaar.”

Wil jij, net Suzanne en Sophie, elke dag trots zijn op het werk dat je doet? Check de vacatures en solliciteer direct! 

Archipel Werving & Selectie
T 040 265 48 22
W www.werkenbijarchipel.nl
M wervingenselectie@archipelzorg groep.nl

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …