dinsdag , 24 mei 2022

Zorg onder druk: Thuisleefgids.nl maakt mensen met een zorgvraag zelfredzaam.

De afgelopen periode is in Nederland duidelijk geworden hoe groot de druk op de zorgmarkt is, en die zorgvraag neemt alsmaar toe. De zorg en overheid hebben er baat bij dat de zelfredzaamheid groter wordt. Thuisleefgids lanceert daarom haar nieuwe complete advies- en bestelplatform waarmee consument en zorgprofessional door de ingewikkelde wet- en regelgeving naar goede zorghulpmiddelen, innovaties en diensten gegidst worden. Het bieden van een persoonlijk advies en het koppelen van de consument en zorgprofessional aan het meest optimale zorghulpmiddel is het uitgangspunt van de vernieuwde Thuisleefgids.

Thuisleefgids: een compleet bestel- en adviesplatform
De wereld van de zorg is groot, complex en verandert snel waardoor mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals verstrikt raken in het web van ingewikkelde wet- en regelgeving. Juist de afgelopen periode, waarin door corona de zorg onder nog hogere druk is komen te staan, is het duidelijk geworden dat veranderingen in de zorg hard nodig zijn. Met de lancering van het vernieuwde complete advies- en bestelplatformwerkt Thuisleefgids.nl aan een duurzame oplossing om de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals te vergroten. De specifieke zorgvraag en wens van de consument zijn het uitgangspunt bij Thuisleefgids en niet het aanbod van producten zoals bij webshops het geval is.

Ilse Schoormans, oprichter van Thuisleefgids: “Op Thuisleefgids kun je zoeken vanuit je persoonlijke situatie omdat daar je vraag begint. Je kunt daarnaast op aandoening, ruimte en thema’s zorghulpmiddelen, innovaties en diensten vinden en vergelijken. Thuisleefgids biedt toegang tot een keuzewijzer zodat je als consument persoonlijk advies ontvangt en precies de zorghulpmiddelen en innovaties vindt die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. We vinden het belangrijk om de consument een goede kwaliteit te kunnen garanderen. We werken met landelijke en lokale fabrikanten en leveranciers en we bieden een totaal ontzorgend platform. Mensen die op zoek zijn naar een hulpmiddel of innovatie hoeven nu dus niet meer allerlei websites en webshops af te struinen, maar vinden bij ons op één platform een totaaloverzicht van advies tot levering. Corona heeft ons meer dan ooit laten zien hoeveel behoefte er is bij consumenten, mantelzorgers en zorgprofessionals aan dit overzicht en persoonlijk advies. Ons platform is onafhankelijk en de keuze ligt altijd bij de consument, mantelzorger of zorgprofessional. Ons team met onder andere gezondheidszorgtechnologen zorgt ervoor dat snelle ontwikkelingen in zorghulpmiddelen en innovaties bijgebeend blijven en ons aanbod altijd up-to-date is.”

Een gids in het complexe zorglandschap
Mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zelfs zorgprofessionals zijn niet altijd thuis in de ingewikkelde wet- en regelgeving en de complexe wereld van de zorg, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet. En dat terwijl zij zelf zoveel kunnen regelen en optimaliseren om uiteindelijk langer veilig en zelfstandig thuis te wonen. Hiermee kan een hoop druk bij de professionele zorg worden ontlast. Thuisleefgids voorziet hen daarom van de benodigde informatie om zo hun weg te kunnen vinden in deze wereld. Lastige vraagstukken worden voor hen op Thuisleefgids beantwoord, zoals complexe informatie over vergoedingen vanuit een PGB, de WMO en WLZ, de zorgverzekeringswet, maar ook bijvoorbeeld tips bij het kiezen van de meest geschikte traplift of het juiste kraamzorgartikel.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Bekijk ook

Maak kennis met de hbo-opleiding van de HZ

Bij HZ University of Applied Sciences vind je diverse zorggerelateerde hbo-opleidingen. Op bachelorniveau biedt HZ …