maandag , 4 juli 2022
ZorgvoorMei
ZorgvoorMei

#ZorgvoorMEI

Bij Heel Holland Zorgt weten we hoe belangrijk Zorg is.

Bovendien zijn wij er 100% van overtuigd dat je beter voor anderen kan zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Want hé, als jij helemaal goed in je vel zit, straal je dat ook uit op anderen!

En precies daarom hebben we voor deze maand de volgende challenge: #zorgvoorMEI.

Wij dagen jou uit om de hele maand mei eens goed voor jezelf te zorgen!

Zet jezelf op nummer één deze maand en zorg op minimaal 5 momenten eens extra goed voor jezelf.

Deel je voortgang via Facebook, Instagram & Instagram Stories en duidt het aantal volbrachte workouts aan met 1/5. En zet in je berichtje de hashtag #zorgvoorMEI, dan kunnen wij zien wie er allemaal meedoet.

Een maskertje nemen, buiten wandelen, creatief bezig zijn, een dutje doen of gezond eten. Alles mag! Zolang het maar iets is waarmee jij persoonlijk van opbloeit.

Hier zijn nog 5 tips om goed voor jezelf te zorgen:

1. Neem iedere ochtend een moment voor jezelf

Maak er een gewoonte van om iedere ochtend even tijd voor jezelf te nemen. Maak een kop thee voor jezelf, doe wat stretchoefeningen onder de douche of zet tijdens het ontbijt jouw lievelings muziek op. Zo begin je de dag al goed!

2. Ga de natuur in

Heerlijk uitwaaien op het strand of een stevige wandeling in het bos. Daar krijg je toch energie van? Ook tijdens je lunchpauze kan je natuurlijk, samen met je collega’s een wandeling maken!

3. Doe iets creatiefs!

Creatief bezig zijn geeft voldoening. Maak tijd voor jezelf om te tekenen, schilderen of fotograferen. En het resultaat? Een prachtig schilderij en een ontspannen mind-set.

4. Zeg nee!

Je hoeft echt niet alles. Soms betekent voor jezelf zorgen nee zeggen. Een ander kan die opdracht ook doen en die borrel gaat ook door zonder jou. Laat niet over je heen lopen en kies voor dingen die jou energie geven.

5. Maak tijd voor jezelf voor het slapen gaan.

Ga lekker in bad, lees een goed boek of doe wat ademhalingsoefeningen. Door jezelf rustig te maken voordat je naar bed gaat, ontspannen je jouw lichaam en geest en zorg je voor een betere nachtrust.

Niets meer missen van Heel Holland Zorgt?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!